Zpět na články

10 nejtěžších rozhodnutí ve hrách vůbec

Určitě to znáte – ruce se opotí, tep se zrychlí a před vámi rozhodnutí, co nemá správné řešení. Dneska tak mrkneme na ty nejtěžší volby, kterým kdy hráči museli čelit. Jestli jste ale čekali takové kousky jako je The Walking Dead, Heavy Rain nebo třeba Spec Ops: The Line, asi vás mírně zklameme.

zdroj: tisková zpráva

Fallout 3

Fallout 3 zdroj: tisková zpráva

Na začátku Fallout 3 musíte jako obyvatelé Vaultu 101 vyplnit dotazník, který určí, jaké povolání se pro vás hodí nejvíce. Desátá otázka je rozhodně ze všech nejtěžší.

Kdo je bezesporu nejdůležitější osobou ve Vaultu 101: Ten, který nás chrání před nebezpečím atomové pustiny, a komu vděčíme za všechno, co máme, včetně našich životů?

  •       Dohlížitel
  •       Dohlížitel
  •       Dohlížitel
  •       Dohlížitel
Hledání min

Minesweeper zdroj: tisková zpráva

Samotný základ hry pochází už z 60. let, ale pro většinu bude tahle legendární klasika navždycky spojená s Win 95. Pravidla určují, že musíte označit vlaječkou místo, kde je mina. Číslo na odkrytém poli pak určuje, kolik min kolem něj je. Takže otázka je jasná – které políčko v kroužku byste zvolili vy?

 Beyond: Two Souls

beyond zdroj: tisková zpráva

Hra Beyond: Two Souls neměla zrovna nejlepší hodnocení. Přitom hráče pokládala před opravdu těžké volby. Dali byste si kuřecí curry, pizzu nebo hovězí po asijsku?

Portal

companioncube

Haha, jsme hrozně vtipní, víme… Teď všechna sranda stranou. Komu se nezastavilo srdce, když GLaDOS nakázala Chell, aby se zbavila tzv. companion cube – tedy bedýnky, která vás všechny testy doprovázela? Přiznáme se, že jsme uronili i nejednu slzu. Kam se na tohle hrabe The Last of Us!

Life is Strange

Life is Strange zdroj: tisková zpráva

Life is Strange je epizodická hra, která staví na podobném základu jako The Walking Dead nebo třeba The Wolf Among Us. Řada morálních otázek nemá zkrátka správné řešení a jediné, co můžete, je zírat na obrazovku a přemítat, co sakra dál. Ano, tak přesně tohle jsme cítili při otázce, jestli belgické vafle, nebo slaninovou omeletu. (Proč?! Proč jen nejde oboje!!!)

Fable III

fable3

Ve Fable III je úkol jménem Chicken Chaser, kde jde hlavně o slepice. Musíte je nahnat na jedno místo a pak se rozhodnout, co s nimi. Zabít, nebo nechat žít? Nesmějte se! Tohle je vážná věc.

 

Saints Row IV

Saint's row zdroj: tisková zpráva

Saints Row IV je taková… skoro bychom řekli až filozofická hra s přesahem, která vám pokládá řadu těžkých a ne snadno zodpověditelných otázek. Jednou z takových je rozhodně, jestli praštit žaludí hlavu, nebo jestli praštit žaluda do hlavy.

 

Mass Effect  

masseffect

Mass Effect měl jednoznačně kvanta neskutečně těžkých rozhodnutí, pokud jste si ale mysleli, že sem dáme něco tak banálního jako zda zrušit kroganský genophage nebo volbu mezi gethy a quariany, jste na omylu. To nejtěžší byla otázka, zda minout, nebo ne při střílení s Garrusem v Citadele.

 

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

Star Wars zdroj: tisková zpráva

 

Ve druhém díle KOTORu jste mohli narazit na misi, kde jste převzali roli za droida T3-M4 a jeho dialogové volby byly rozhodně jedny z těch nejtužších během celého hraní.

Jakékoliv RPG

jmeno zdroj: tisková zpráva

Dobře, strčíte disk do mechaniky, po hodinách úprav vlastní postavy jste docela spokojení s výsledkem, máte rozdané bodíky a jste připravení hrát. Jenže pak se objeví ta poslední otázka. Jak se máte jmenovat?  Kdo snadno na tohle odpoví, má absolutní obdiv!

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články