Zpět na články

Dnes je Batman Day! Oslavte to s námi

Tak jako je Star Wars den, existuje i mezinárodní den patřící nejlepšímu superhrdinovi bez superschopností - Batmanovi. Letos připadl na 26. září.

zdroj: tisková zpráva

V úvodu jsme zmínili den hvězdných válek, který připadá na 4. května (díky poměrně vtipné jazykové hříčce (anglický název dne May the Fourth zní velmi podobně jako May the Force be with you - tedy Nechť tě Síla provází).

tumblr_mpa10k7TlH1rgarj7o1_500

Batman takové štěstí nemá a jeho den se nepříjemně posouvá. Někteří tvrdí, že pravý oficiální den je 1. května, protože právě v květnovém čísle se poprvé maskovaný netopýří muž objevil v roce 1939. Před tím se ovšem slavil na podzim, s výjimkou loňského roku, kdy byl přesunutý na 23. července - což zcela náhodou vycházelo na datum Comic Conu!

tumblr_mpa10k7TlH1rgarj7o1_500

Někteří pak tvrdí, že správný batmanní den by měl vycházet na 26. června, a to proto, že právě ten den byli zabiti Bruceovi rodiče - a vlastně tak vznikl samotný Batman. Pokud si rádi děláte poznámky do kalendáře, je v tom jednoznačně zmatek. Podle DC Comicsu je ovšem datum pro letošní rok jasné. 26. září!

tumblr_mpa10k7TlH1rgarj7o1_500

Pokud patříte mezi batmanní fanoušky a bydlíte v Praze, můžete například navštívit prodejny Comics Pointu, kde mají speciální akce a slevy a můžete se dokonce vyfotit i s cosplayery (víc infa najdete tady).

A pokud jste líní (nebo to máte daleko) a nevadí vám angličtina, můžete si na DC Comics webu koupit digitální komiksy s Batmanem s pořádnou slevou.

tumblr_mpa10k7TlH1rgarj7o1_500

A jestliže se vám nechce ani do jednoho, můžete si alespoň udělat batmanovské palačinky podle tohohle návodu. A to také není špatné.

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články