Zpět na články

GALERIE: Jak vypadá sexualizovaný hrdina

Sexualizace – tohle pro některé komplikované slovíčko budí vášně. Co přesně to znamená? Ve zkratce - když je postava definovaná hlavně svým vzhledem, fyzickou atraktivitou, sexappealem. U ženských hrdinek ve hrách je tohle častý problém. Děvčata nosí výstřihy, co vedou až na zadek a jejich jediný smysl ve hře je ukázat se v plné kráse. Co ale mužské postavy? Jak si vedou pánové?

zdroj: tisková zpráva

Pokud patříte do skupiny, která tvrdí, že mužských sexualizovaných hrdinů je až až, tak se mrkněte na výborné video od Jima Sterlinga v rámci jeho webového seriálu Jimquisition, kde vám krásně vysvětlí, jaký je rozdíl mezi pojetí ženských a mužských hrdinů.

 

Ačkoliv nám video připadá jako naprosto krásné shrnutí situace, musíme trochu nesouhlasit. Jistá sexualizace mužských hrdinů tady je. A asi se nikdo nebude divit, že vítr vane především z Japonska. Může za to hlavně tradice tzv. bišonen (neplést s bišonkem). Bišonen je krásný mladý hoch, který má až ženské rysy - a je naprosto nabytý sexappealem. Rozhodně to ale neznamená, že každá mužská sexy postava musí odpovídat ideálu bišonena. Některé jsou dost specifické. Ale dost povídání. Jdeme na to!

Wal – Mobius Final Fantasy

sexy male

Hlavní hrdina z mobilní verze Final Fantasy, která se má dočkat vydání už 4. června, byl podle prvních screenshotů tak sexy, že ho nakonec tvůrci do finální hry raději trochu více zahalili.

Tera Online

sexy male zdroj: tisková zpráva

Tera Online si vysloužila poměrně dost kritiky za směšné zbroje, které odhalují víc než základní negližé. Na druhou stranu musí se autorům nechat, že se nebojí sexualizovat na obě strany a i pánové mají oblečení značně sexy.

Vaan – Final Fantasy

Vaan_FFXII zdroj: tisková zpráva

Sedmnáctiletý hlavní hrdina Final Fantasy XII nosí odhalenou vestičku proto, že pochází z teplých krajů. My jsme ale na sto procent přesvědčení, že chce prostě jen ukázat svojí sexy hruď.  

Cho Aniki

sexy male

Cho Aniki je japonská herní série, která se nebere moc vážně a většina humoru je tady hlavně v homoerotickém duchu. I proto se tahle série stala v Americe poměrně kultovní záležitostí. Vybrat přímo jednu postavu pak asi nemá moc smysl.

Giorno Giovanna – Jojo’s Bizarre Adventure

sexy male

Herní série Jojo’s Bizarre Adventure dostává svého jména a skutečně se tu setkáte s pár hodně bizarními postavičkami. Krom toho tu také najdete hned několik hrdinů, které bychom mohli do našeho výběru zařadit. My ovšem nakonec zvolili Giorna Giovanna – tenhle mladík se chce stát ganta-star, tedy gangsterským superstar – no předpoklad na to rozhodně má.

Otome hry (Duel Love)

sexy male

Otome hry jsou přímo jeden vlastní žánr japonských her cílených přímo pro ty, kterým se líbí muži. Většinou tu máte svůj harém atraktivních chlapců a cílem je zvládat veškeré povinnosti s udržováním spokojenosti mladých krasavců.

Dante - Devil May Cry

3143289-2660098149-62875 zdroj: tisková zpráva

Dante miluje kůži a odhalený hrudník, je sexy, je mužný a nebojí se démonů. Když pak dva roky nazpět britští Ninja Theory zkoušeli rebootovat značku s mladým a značně odhaleným emo hrdinou na západní polokouli trochu pohořeli.

Sanada Yukimura - Sengoku Basara

sexy male zdroj: tisková zpráva

Série Sengoku Basara je trochu vykrádačka Dynasty Warriors, ale v Japonsku má velkou fanouškovskou základnu především mezi slečnami. Není se čemu divit – i tady se dají sexy odhalená mužská těla přehazovat vidlemi.

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články