Zpět na články

Hrajete Zaklínače? Znamená to, že jste levičák, nebo pravičák?!

Můžou vaše oblíbené hry prozradit, koho volíte? Jak se zdá, jistá souvislost se tady rozhodně dá najít. Nakonec dává to smysl. To, že rádi hrajete určitý typ her, je tak trochu dáno vaším charakterem - snadno se tak obklopíte podobně smýšlejícími lidmi a tím pádem i skupinou s podobnými politickými názory. Pojďme se tak mrknout na to, co o vás prozradí vaše Steamová knihovnička.

zdroj: tisková zpráva

YouGov.com je celkem zajímavá stránka. Přes online dotazníky získává informace o svých uživatelích - především pak, co se týče názorů na politiku. Dotazníky vyplňují lidé po celém světě, přičemž reprezentativní vzorek je složený zhruba ze tří milionů lidí.  

propaganda zdroj: tisková zpráva

Na YouGov pak najdete řadu nejrůznějších demografických kategorií, podle kterých můžete hledat. A naštěstí nechybí ani videohry! Co se týče hráčů obecně, tíhnou spíš k levicovým názorům. Třeba fanoušci takového prvního Zaklínače, Bioshocku nebo Deus Ex: Human Revolution  jsou obzvlášť silně levicově zaměření. Nakonec není se zas čemu divit. Témata ve všech případech tomu tak trochu nahrávají.

propaganda

Středové politické spektrum pak drží především tituly jako Assassin's Creed II, Civilization V, Half-Life 2 nebo Red Dead Redemption a The Last of Us - hledat v tom určitý shodný prvek je ovšem v tomhle případě trochu obtížnější. Možná i proto se názorové spektrum drží spíš ve středu, což ostatně může znamenat i poměrně různorodé přístupy.

propaganda zdroj: tisková zpráva

Mezi slavnými sériemi pak najdete také tituly, které naopak baví především pravicové voliče. Mezi takové patří například Call of Duty 4: Modern Warfare a Dead Island. Je to celkem zajímavé, protože Battlefield 3 se už zase drží spíše na straně levicové.  

propaganda zdroj: tisková zpráva

Tak co, sedí to? Samozřejmě výsledky je třeba brát s rezervou, na druhou stranu YouGov se pyšní poměrně solidním úspěchem, kdy zvládnul předpovídat několik volebních výsledků v UK za sebou. Pokud vás zajímá složení voličů u titulu, který jsme tu neuvedli, určitě mrkněte na web. Je to nakonec celkem zábavné.  

Tagy: koho volíte vy politika a hry pravice a levice

Zdroj: Yougov.co.uk

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články