Zpět na články

Jak dopadl první ročník Utuberingu?

Chcete vědět, co to vlastně je Utubering? O co šlo, a proč o tom teď všichni mluví? My jsme byli na místě a připravili jsme pro vás krátké shnrutí celé akce, která se konala v sobotu na letišti v Letňanech.

zdroj: tisková zpráva

Utubering je první akce svého druhu u nás, která spojila hned několik odvětví české a slovenské YouTube scény a přivedla je na jedno místo. Mohli jste zde najít největší hvězdy mladé generace, které obdivuje statisíce příznivců v České i Slovenské republice.

Ještě před začátkem akce se u bran tlačily tisíce lidí. Někteří lidé přijeli dokonce už v deset hodin, i když byla otevírací doba až od dvanácti - to všechno, jen aby byli u svých idolů jako první.

Festival byl rozdělen na čtyři hlavní části a to Gaming, Entertainment, Fashion a Music. Nejvíc lidí jsme našli v sekci Gaming, kde se stovky lidí tlačily před stánky Goga, Jirky Krále, Herdyna, Pedra, Smusy, Flyguna a kluků z Minecraftboxu. Každý z hostů měl svůj na míru šitý program. S Jirkou Králem si vybraní fanoušci zahráli hru, Gogo si nechal vyrobit přesnou kopii své oranžové garáže, ve které přijímal návštěvníky na malý pokec a Pedro odstreamoval Minecraft přímo z akce.

Bohužel byla tahle sekce tak přecpaná lidmi, že jsme se jí zdaleka vyhnuli. Jen z dálky jsme se dívali na pódium, kde probíhal program, který si každý YouTuber sekce gaming připravil.

 

Utubering zdroj: tisková zpráva

O moc lepší to nebylo ani u Fashion zóny, kde jste mohli potkat ty nejoblíbenější beauty vlogerky jako třeba Teri Blitzen, Shopaholic Nicol či Stylewithme. Dlouhá řada na výroby květinových čelenek Shopaholic Nicol se táhla hned vedle té na bubble tea. Naštěstí i zde bylo pódium, kde měla každá YouTuberka svůj program a díky tomu jsme si holky mohli vychutnat na živo i bez čekání.

Pokud máme být upřímní, nejvíc se nám líbilo v Music zóně, kde na stage střídaly hudební hvězdy jako Kontrafakt, Slza, Lipo či Raego. Jako nejlepší atrakci bychom ohodnotili uzavřený stan s názvem "Silent Disco", kde jsme dostali sluchátka, zvolili si ze dvou hudebních kanálů a pařili až do odpadnutí bez naprostého rušení okolí.

Utubering zdroj: tisková zpráva

Entertainment sekce patřila Martinu Rotovi, Stejkovi, Atimu a mnoha dalším, kteří bavili své příznivce zajímavými atrakcemi. Martin Rota na pódiu i mimo něj předváděl zajímavé vědecké pokusy, které měly především poučit, s Exploitedem jste mohli změřit síly v sumo zápasech, Matúš si s příznivci zahrál kopanou v obrovských nafukovacích bublinách a Selassie pořádal turnaj ve shazování z nafukovacích kůlů pomocí měkkých tyčí. 

Na hlavním pódiu, v srdci samotného festivalu, se odehrávaly koncerty známých kapel a zpěváků. Za zmínku určitě stojí Mandrage nebo Paulie Garand, při kterém jsme celkem dost zmokli, ale ani to nás neodradilo, protože ozvučení bylo jedno z nejlepších, které jsme za poslední dobu na festivalech potkali, a tak stálo za to zatnout zuby a vydržet. A to i proto, že se na konci akce vyhlašovaly výsledky ankety Utubering Awards, ve které hlasovali účastníci festivalu. 

Cenu za nejlepší YouTuberku získala naprosto očekávaně patnáctiletá Teri Blitzen, která s více než 200 000 odběrateli kraluje dívčí YouTube scéně. Nejlepším YouTuberem se stal Gogo, jehož kanál GoGoManTV odebírá téměř milion lidí. Ten zvládl svou cenu hned zlomit na dvě půlky. A třetí cenu za nejlepší kapelu získala Slza, jenž celý festival ukončila koncertem. 

Utubering zdroj: tisková zpráva

Na internetu se hned po akci vyrojilo spoustu nespokojených komentářů, především od rodičů, jak byla akce špatná, neorganizovaná, a že nesplňovala to, co naslibovala na stránkách i sociálních sítích. Po internetu dokonce kolují petice za účelem vrácení peněz za lístky na festival. I na fanouškovských stránkách naleznete nespokojené komentáře na adresu YouTuberů, ač byli pouze hosté a fanouškům se věnovali na úkor jídla či chvíle odpočinku, i když to zrovna neměli v programu. A když už jsme s rodiči začali, tak bychom na ně měli taky pár výtek, jejich chování nás často udivovalo, naštvané obličeje, vzteklé chování a arogance, neměli by jít svým dětem příkladem? 

utubering

Ale abychom nevypadali, že si na rodiče jen stěžujeme, bylo tam i spousta takových, kteří prožívali nadšení svých dětí a nenechali si ničím zkazit náladu.

utubering

My jsme byli s Utuberingem vcelku spokojeni. Vzhledem k věku účastníků nebyly řady na pivo, zatrsali jsme na koncertech kapel a užili jsme si příjemnou festivalovou atmosféru. Ano, fronty byly téměř na vše, ale s tím se prostě muselo počítat při návštěvnosti, která byla přes 20 000 lidí - tak už to na fesťácích prostě bývá. Téměř každý YouTuber měl nějaký program na pódiu, takže i když jsme se s žádným nevyfotili ani nesehnali podpis, mohli jsme se mrknout na to, jak blbnou na pódiu a to nám ke štěstí stačilo, bavili jsme se dobře i přes nepřízeň počasí. A o tom vlastně festivaly jsou, nebo ne?

Tagy: zábava rady utubering jak se nám tam líbilo youtubeři

Zdroj: https://www.facebook.com/utubering, https://www.facebook.com/TeriBlitzen

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články