Zpět na články

Jeden z nejsložitějších easter eggů odhalen – jak na tohle přišli, to nechápeme!

Battlefield 4 má řadu neobyčejně propracovaných easter eggů, tenhle ale rozhodně patří mezi ty nejlepší. Podívejte se sami!

zdroj: tisková zpráva

Někdy opravdu nechápeme, jak je možné, že se takové easter eggy nakonec odhalí. Když se ale spojí síla komunity společně s dlouhými hodinami strávených u hry, jak se zdá, není nic, na co by hráči nepřišli. Jeden z posledních odhalených easter eggů stojí opravdu za to.

Všechno začíná na mapě Dragon Valley, kde si můžete povšimnout, že poblikává jedna z lamp. Když se na to zaměříte, zjistíte, že jde ve skutečnosti o morseovku. Když ji rozluštíte, vyjde vám bělorusky: „Chyběl jsem vám? JJJU.“ JJJU je jeden z tvůrců v DICE známý svými komplikovanými easter eggy – jde tak o nápovědu, že je třeba hledat dál.

battlefield

Ostatní lampy na mapě nesvítí – je tak třeba najít porůznu poschovávané spínače – ve vodě, pod kamenem, dokonce i ve stromu, který je třeba vyhodit do povětří! Každý spínač pak náhodně rozsvítí a zhasne jiné lampy. Je tak třeba patřičně spínače zkombinovat ve správném pořadí tak, aby vám nakonec svítily všechny lampy. Když se vám povede tohle, dostanete další nápovědu v podobě morseovky.

  battlefield

Ta vás zavede na noční mapu Zavod: Graveyard Shift, kde je třeba najít kámen, u kterého si kleknete. Pak uslyšíte podivný zvuk. Ouha! Stačí zvuk zrychlit a zjistíte, že jde o písničku Birdy Legs – podle návodu z předchozí nápovědy musíte vzít nejdelší slovo z textu – tedy Little a pak slovo následující - tedy Birdy. Převést je na číslenou hodnotu dle americké abecedy a vynásobit. Stíháte? Že ne? A to jsme neskončili!

 

Výsledné číslo použijete jako kód na číselné klávesnici, která se objeví na sloupu, poté co jste vyřešili hádanku s lampami. Opět další morseovka  - ta vás pošle k vodárenské věži, kde musíte chvíli počkat, než se opět objeví tlačítko. Zmáčknete ho, zadáte další kód, který jste dostali a voilá! Máte unikátní skin pro vaší postavu. Ufff…

Jestli nevěříte, že na to komunita přišla sama, nejste sami. Objevují se názory, že to leaklo samotné DICE. Na druhou stranu věříme tomu, že když se sejde dostatečně velký počet no liferů, klidně i podobně ujetý easter egg odhalí. Ať tak jako tak – GG!  

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články