Zpět na články

Nejlepší parodie na Star Wars

Když už vyšel ten nový – a naprosto úžasný – trailer na Star Wars: The Force Awakens (pokud jste náhodou neviděli, asi žijete v jeskyni! Odkaz na video najdete každopádně na konci článku), pojďme se mrknout na ty nejlepší parodie na Hvězdné války, které na netu můžete najít!

zdroj: tisková zpráva

Spaceballs

V osmdesátých letech Mel Brooks zásoboval kina jednou praštěnou parodií za druhou. Na netu najdete kompletní film (mimochodem 100% doporučujeme v originále, jak také přeložit hlášku: „It appears to be … jammed!“ když je řeč o radaru po kterém stéká džem), na druhou stranu musíme uznat, že kvalita některých vtípků už bohužel krapet zestárla (film je z roku 1987). I tak tu najdete hlášky, co jsou dodnes legendární.

Family Guy

Family Guy je seriál, který důvěrně znají i čeští diváci, a to díky Prima Cool, na které běžel. V rámci šesté série pak vyšel hodinový speciál s názvem Blue Harvest, co paroduje Novou naději. Pokračování, které se vrhlo na Impérium vrací úder, vyšlo o dva roky později pod názvem omething, Something, Something, Dark Side a Návrat Jediho zase parodovala epizoda s názvem It's a Trap. Na webu celý díl nenajdete, ale za to na Youtube můžete vidět řadu scének. Což popravdě celkem stačí.

Robot Chicken

Seriál Robot Chicken je zajímavý hned z několika důvodů. Za prvé na něm pracuje sám Seth Green, který například daboval Jokera z Mass Effectu, a za druhé je točený poměrně originálně – animovanými figurkami (což jistě český divák ocení). Co víc, jejich Star Wars speciály byly vytvořené pečlivě pod dohledem samotného George Lucase.

South Park

Mezi animovanými seriály samozřejmě nemůže chybět ani South Park. Ten se Star Wars tématu věnoval v šesté sérii v epizodě s názvem Free Hat, ale spíš než samotný film je to parodie na šílenství George Lucase a jeho neustálé vydávání reedicí a upravených starých filmů. Na celou epizodu se můžete mrknou na oficiálních stránkách South Parku. Na ukázku ve videu níže.

A zde závěrem slíbený teaser trailer na Star Wars: The Force Awakens

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články