Zpět na články

Online obchod G2A neobhájil na redditu prodej kradených klíčů a vypadá to pěkně zle!

Jeden z největších problémů poslední doby, zejména pro nezávislé vývojáře, jsou kradené klíče jejich her. Především se snadno získávají klíče na Steam hry a dost snadno se pak následně prodávají například na G2A. Právě tento online gigant uspořádal na sociálním fóru Reddit tzv. AMA (Ask Me Anything) a nedopadlo to zrovna nejlépe.

zdroj: tisková zpráva

Subreddit AMA funguje na bázi, kdy se uživatelé mohou někoho zeptat na cokoliv. AMA už vyzkoušela řada slavných vývojářů her, ale zrovna tak i celebrit, herců a muzikantů. A někdy se poštěstí, že se do AMA zapojí i tak velký řetězec jako je G2A. A herní scéna to viděla jako příležitost se zeptat tohoto giganta, jak on vnímá jeho pozici na trhu.

Na AMA pro G2A tak můžete najít otázky jako: "Víte o tom, jaké škody jste napáchali v herním businessu?", "Víte, že vaše slevy narušily ekonomiku?", "Jak se stavíte k prodejům kradených klíčů?" apod. Bylo to velmi zajímavé, pokud umíte anglicky, doporučujeme si celé fórum pročíst.

Nebo se mrkněte na následující video, které vám problém osvětlí.

AMA by skončilo asi celkem neškodně pro G2A, kdyby se neobjevil uživatel, který si nedal pokoj a štoural do zákulisí trochu více. Zmínil, jak to funguje na pozadí tohoto obchodu a nezapomněl doslova ukázat, jak lze obejít veškerá bezpečnostní opatření a během dvou minut prodal falešné klíče, které si vymyslel. G2A systém je ještě označkoval jako ověřené a tím pádem se prodaly ještě rychleji. Zákazník dostal falešný kód, zbytek si odnesl peníze. A tento případ není jediný.

Jenže, místo toho aby G2A tuto bezpečností chybu řešilo, prostě a jednoduše uživatele, který na chybu upozornil zabanovali a sebrali mu všechny peníze z jeho účtu. Tím rozbouřili celou scénu. Tohle pro G2A a další šedé obchody nevypadá, jako dobrá reklama.

 

gQhoEmH zdroj: tisková zpráva

Co si myslíte vy? Nakupujete levněji na těchto obchodech nebo raději přímo na Steamu či v kamenných obchodech?

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články