Zpět na články

Překrásná fantasy zbroj, jenž je celá vytisknutá na 3D tiskárně. Vypadá takto budoucnost cosplay?

Američanka Melissa Ng je umělkyně ve 3D tisku, což je nové odvětví umění, jenž se zaměřuje na výrobu uměleckých předmětů pomocí 3D tisku. Někteří si mohou říct, co je na tom za umění, vždyť tiskárna tiskne sama! Ale není tomu tak, kolem 3D tisku je obrovské množství práce a to co vytváří Melissa je úžasné.

zdroj: tisková zpráva

Umělkyně chtěla najít vyvážení mezi fantasy a funkční zbrojí a proto dlouho pátrala v historii, kde se především inspirovala a dokonce si sehnala specialistu na historické zbroje pro konzultace.

Melissa strávila nad zbrojí 518 hodin a to nepočítala dobu tisku. Z toho 88 hodin jí trvalo experimentování s použitými materiály a hledání nových cest jak vytvořit ten nejlepší výsledek. 

Výstřižek

Výstřižek2

Vše navrženo bez skenování těla, jen pomocí původních metod, jimiž se měřily míry na zbroje ve středověku. 20 hodin ji trvalo jen měření a příprava na modelování. Samotné vytvoření finálního modelu pro tisk trvalo 117 hodin.



Nakonec pro tisk zvolila elastický plastový materiál,jenž se dokáže ohýbat a přizpůsobovat tělu. Vše se muselo vyčistit a individuálně obrousit a opravit. Melissa do toho dala obrovské množství práce. A výsledek je úžasný.

Magický nádech dodávají zbroji LED světla, jenž ve tmě vytvářejí atmosféru, jenž známe jen z knížek či filmů.

armor 3d print zdroj: tisková zpráva

armor 3d print zdroj: tisková zpráva

Pokud chcete zjistit o Melissině práci víc, tak navštivte její stránky. Můžete se tam dozvědět například i to, že již má za sebou jinou zbroj, jenž byla vytvořena na zakázku pro Felicii Day.

armor 3d print zdroj: tisková zpráva

armor 3d print zdroj: tisková zpráva

 

Tagy: historie fantasy cosplay 3d tisk zbroj

Zdroj: lumecluster.com

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články