Zpět na články

Sledujte, jak se posunula technologie konzolí kupředu. Takhle se nyní "natáčí" videohra!

Motion Capture a Face Capture jsou metody zachycení reálných herců do specializovaných programů. O tom jste možná slyšeli. Ninja Theory ale ukázali v novém videodeníčku z vývoje hry Hellblade, že mají systém, který jim převádí herce do hry v reálném čase. Včetně obličejů!

zdroj: tisková zpráva

Není vůbec jednoduché přenést výrazy obličejů na 3D model počítačové postavy. Ninja Theory ale dokázali, že jsou na výrazy a postavy experti. Ať už jde o Heavenly Sword z roku 2007 nebo Enslaved: Odyssey to the West v roce 2010 - obě hry měly výjimečné charaktery a unikátní styl vyprávění.

Ve hře Hellblade se snaží tvůrci posunout vše na ještě vyšší úroveň. Používají nejmodernější technologie pro zachycení pohybů. Dokáží sejmout celou postavu nebo klidně část tváře. Automaticky se snímají oči, koutky, dokonce takové věci jako pohyb tváří.

"Předělali jsme si Unreal Engine tak, že dokážeme zachytit veškeré pohyby naprosto v reálném čase a s takovou přesností, že se nemusíme bát, jak výsledek bude ve hře vypadat,", tvrdí Tameen Antoniades, jeden z členů kreativního týmu.

hellblade zdroj: tisková zpráva

Tak nyní už jen doufáme, že Hellblade skutečně bude ve finále vypadat tak úžasně, jak ve videu. Není pochyb o tom, že Ninja Theory nyní vlastní jednu z nejlepších technologií pro videoherní vývoj.

Tagy: zajímavost fantasy making of

Zdroj: YouTube.com, Vlastní

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články