Zpět na články

Tenhle týpek si vyrobil funkční Batman oblek, ve kterém je téměř nezranitelný

Jackson Gordon je student průmyslového designu na universitě ve Filadelfii a vytvořil naprosto úžasný oblek inspirovaný Batmanem, který je nejen stylový, ale i funkční.

zdroj: tisková zpráva

Oblek mu trval pět měsíců, a jak sám říká, tak není sice neprůstřelný, ale za to vás ochrání před čepelemi a zbraněmi jako baseballové pálky, popřípadě pěsti. Oblek byl vytvořen spíše kvůli vzhledu, než kvůli ochraně. Ale po roce od jeho výroby se rozhodl, že ho udělá i praktický.  Vytvořil minimálně deset prototypů a zkoušel různé matriály a střihy než došel k výsledku, s nímž byl 100% spokojený. Oblek se skládá z podkladové látky na níž je umístěna pěnová vycpávka, pak jeden nebo dvě vrstvy kevlaru, což je para-aramidové vlákno, z niž se vyrábějí například části letadel, neprůstřelné vesty a nemá teplotu tání, takže ochrání i před ohněm. A nakonec finální vrstva šedivé látky.

enhanced-29885-1424943248-10

Při testování obleku byly použity bodné zbraně, mačety a pěsti. Všechno muselo být vytvořeno tak, aby to bylo příjemně nositelné a pružné. Se svou hmotností 11kg je těžké mluvit vyloženě o pohodlí, ale Gordon sám prohlásil, že je to hlavně praktické a na tom záleží nejvíce. S realizací celého projektu mu pomohla sbírka na Kickstarteru, která zafinancovala celou náročnou a drahou výrobu.

enhanced-31208-1424880676-14

Tento druh obleku může být praktický v mnoha směrech, jako kaskadérské povolání či motocyklistika. 

Tagy: batman oblek nezranitelny

Zdroj: https://www.facebook.com/armatusdesigns

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články