Zpět na články

Konami se snaží zlikvidovat veškeré stopy po Kojimovi - internet ale zachraňuje situaci

Chtěli bychom vědět, co za tím opravdu vězí. Z marketingového hlediska si totiž Konami pod sebou solidně podřezává větev. Ne, že by snad mělo skončit, to rozhodně ne, ale důvěra mezi společností a fanoušky byla pořádně narušena. A další kroky to moc nezlepšují.

zdroj: tisková zpráva

Jak určitě dobře víte, Hideo Kojima přednedávnem skončil v Konami a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain je tak jejich poslední hra vytvářená v rámci vzájemné spolupráce. A protože má Kojima dlouhodobě status génia, řada fanoušků informaci nesla nelibě (včetně nás - na naši reakci se můžete podívat například tady).

Jak se ale zdá, Konami nedělá příliš dobrých rozhodnutí, aby fanoušky uklidnilo. Objevily se totiž nové oficiální obaly na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a Kojimovo jméno na nich chybí! A to přesto, že před tím bylo vždycky součástí názvu.

kojima

Konami ani Kojima se k nové podobě obalu nevyjádřili, na internetu se ovšem objevily spekulace, že to nebude tak jednoduché. Kojima založil svojí společnost Kojima Productions, která se chce v budoucnu zaměřit na jiné hry než je MGS série (což je značka patřící Konami). Je tak docela možné, že o zrušení požádal sám Kojima. Jak už má ale Konami ve zvyku, komunikace s fanoušky je v tomhle případě opět trochu nešťastná.

Pokud jste každopádně smutní, že Kojima na obalu nebude, můžeme alespoň nabídnout tenhle alternativní obal, který připravili chlapci z Twinfinite. V tiskové kvalitě si ho můžete stáhnout zde!  Řada rozkošných detailů, jako třeba citace "I made this," -Hideo Kojima vám tak budou neustále připomínat, kdo za touhle hrou stojí.

  kojima

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články