Zpět na články

Prů*ery Konami z poslední doby – pěkně na jednom místě

Konami v EA musí naprosto milovat. Díky nim se totiž možná konečně letos nestanou nejnenáviděnější společností v herním průmyslu. Stačí se jen chvíli držet v ústraní. Konami totiž snad každým svým krokem úspěšně zvládá naštvat internet, čím dál tím víc. Už se ztrácíte, co všechno zlého udělali? Máme tu přehled!

zdroj: tisková zpráva

Tak za prvé od nich odešel Hideo Kojima – chlápek, co stál za sérií Metal Gear Solid (jestli chcete vědět, co je na něm tak speciálního, mrkněte sem). Kojima přitom s Konami spolupracoval už od 80. let a byl v podstatě sázkou na jistotu. Šušká se, že za tím je kompletní restrukturalizace Konami. To se do budoucna chce soustředit hlavně na mobilní trh, což nakonec v nedávném rozhovoru nový CEO potvrdil. Další rána pro fanoušky! Nakonec Konami vlastní práva k řadě skvělých her, ať už je řeč o Metal Gearu nebo třeba Silent Hill.  

konami

A právě se Silent Hillem souvisí i jejich majstrštyk - Silent Hills pod taktovkou Kojimy. Demo s názvem P.T., které vyšlo loni během E3, si získalo srdce snad všech, co ho vyzkoušeli. Navíc spolupráce s režisérem Guillermo del Torem a hercem Normanem Reedusem…? To muselo dopadnout skvěle. Jenže logicky celý projekt šel do kytek, jakmile Kojima oznámil, že v Konami končí.

Celá situace nabrala absurdních obrátek, a to když Konami začalo odstraňovat P.T. z PlayStation Store. Těm, co měli demo už nainstalované, dokonce zamrzla kompletní knihovna her na PS4 – P.T. zkrátka nesmí nikdo hrát. I navzdory skutečnosti, že si lidé poměrně krátké ukázky hry neobyčejně cenili, což dokazuje inzerát na prodej PS4 s nainstalovaným P.T. v hodnotě až 1 500 dolarů!

konami

Myslíte si, že tím to končí? Naopak! Pro Konami to pravé internetové drama teprve začalo. Logicky se totiž začali objevovat nejrůznější videa a komentáře, které nebyly zrovna nejlichotivější. A tak po vzoru Streisand efektu začalo Konami požadovat odstraňování podobných příspěvků z internetu. Může být něco horší noční můra pro PR? Je něco větší ekvivalent pořádného rozmazání vyšlápnutého bobku?

konami

Jeden z mediálně propíraných případů je například video od uživatele Super Bunnyhop, na které byla dána námitka ohledně porušování autorských práv ze strany Konami. Video tak bylo na chvíli z Youtube odstraněno. Na to, jak to celé dopadlo, se můžete podívat ve videu níž.

 

Další případ podivného chování je i žádost o odstranění tweetu novináře Antonia Fucita. Tweet tvrdil, že Kojimovo jméno je všude v MGSV: The Phantom Pain. Proč přesně se tohle Konami nelíbilo trochu těžké říct, každopádně díky žádosti tweet dostal mezinárodní pozornost.

Popravdě se tak už těšíme, co dalšího Konami přinese, protože zatím celou situaci zvládají naprosto perfektně!   

  konami

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články