Zpět na články

Výběr těch nejlepších webkomiksů o hrách

Jsou krátké, jsou zadarmo a pobaví - řeč je samozřejmě o webkomiksech. Pokud jste hráč, přinášíme vám tak seznam těch, které rozhodně stojí za to sledovat. I s malou ukázkou!

zdroj: tisková zpráva

Penny Arcade

Penny Arcade je naprostá klasika, proto s nimi i začínáme. Dvojice kámošů Jerry Holkins a Mike Krahulik začali už v roce 1998 a za tu dobu dokázali vytvořit hotové impérium. Penny Arcade má svůj obchod s merchem, charitu, ale i vlastní - velmi úspěšné - cony. Dvojice se pak nevyhnula i několika kontroverzím - ať už je řeč o sporu s Jackem Thompsonem (ve zkratce Jackovi přišlo, že ho pánové z Penny Aracade nemají rádi a tak je zažaloval), nebo třeba o stripu, kde si dělají srandu ze znásilnění (popravdě celá aféra kolem je poněkud bizarní, ale jestli se do toho chcete ponořit, doporučujeme tenhle odkaz).

Ctrl+Alt+Del

comics

Další veterán webkomiksové scény je i Tim Buckley a jeho Ctrl+Alt+Del, nebo zkráceně CAD. Ten funguje už od roku 2002, přičemž v současnosti jsou stránky aktualizované každé pondělí, středu a pátek. Najdete tu jak dlouhodobý příběh přátel Ethana a Lucase, tak i jednorázové vtipy (které nám upřímně přijdou mnohem lepší než seriál). A pokud chcete nějaké ty peprnosti, vězte, že ani CAD se neubránil kontroverzím. První je osočení z plagiátorství, kdy se až příliš nechal inspirovat kresbou někoho jiného (více infa najdete například zde). Druhý škraloup si zase vysloužil, když údajně posílal fotky svého nádobíčka nezletilým fanynkám (kolik je na tom pravdy těžko říct). A do třetice všeho dobrého měl párkrát podivné scénáristické úlety, jako když napsal strip, kde Ethanova přítelkyně potratila, nebo když ji zabili roboti.

VG Cats comicsy

V našem seznamu rozhodně nesmí chybět ani VG Cats. S pravidelností je to trochu na štíru, na druhou stranu najdete tady pár opravdu fantastických kousků. Komiks má na starosti Kanaďan Scott Ramsoomair a funguje už od roku 2001 - a za tu dobu dokázal vytvořit přes 350 vtipů. Nezdá se ale, že by mu i po 14 letech ubylo nápadů!

Life in Aggro

comics

Další z komiksů, který rozhodně doporučujeme, je Life in Aggro. Tenhle projekt začal v roce 2010 ve spolupráci Caseyho Vasqueze a Fei Hsiao - pár nejen v rámci společného projektu, ale i v životě. Jejich komiks je silně ovlivněný mangou a jako většina dalších - i on nabízí některé delší seriály i jednostránkové vtipy. Často tady najdete narážky na Pokémony, Final Fantasy a další hry hlavně z východní produkce.

Awkward Zombie

comics

Tenhle komiks má na starosti Katie Tiedrich a jeho popularitě vypovídá i velmi úspěšná kampaň na Kickstarteru. V roce 2012 zažádala o skromných 8 500 dolarů na tisk své připravované knihy, aby nakonec vybrala skoro desetinásobek. Awkward Zombie je hlavně o Nintendo hrách, ale najdete tady i řadu jiných herních kousků - jako třeba World of Warcraft nebo Dragon Age.

Tagy: tipy žebříček vtipy komiksy stripy comics

Zdroj: Archiv

diskuze: 0 příspěvků, nových

Zpět na články